VPS Hosting Review (Tested Providers!)
Ide nem tesztelt hanem tesztelt+ajánlott szolgáltatók kerülnek ki.

Megnevezés: Full Time Hosting
Weboldal megnyitásaWeboldal megnyitása
Elhelyezkedés: Franciaország, Egyesült Királyság, Németország, Kanada
Sávszélesség: Csomag függő sebesség (100/100-tól 500/500-ig) korlátlan limit
Extra IP cím ára: 3 euro egyszeri alkalom (kb 1000-1100 Ft)
Fizetési módok: PayPal, Bank- vagy hitelkártya (PayPal-on keresztül), Bankkártya (Külső rendszeren), Kriptovaluta
Fő szolgáltató: OVH, Hetzner
Szolgáltatások: VPS, VDS, Webtárhely, Előre telepített Game Panel VPS-en (Pterodactyl)
Választható virtualizációs eljárások: KVM, LXC
Válaszható operációs rendszerek: Debian, Ubuntu, CentOS, FreeBSD, Windows 2012+2019,
Egyéb sablonok: CyberPanel, NextCloud, MineOS, SoftEther, Pterodactyl
Védelem: VPS Szerverek esetében: Anti DDoS Game Automatikus+Állandó szűrés, VDS esetében: Csak automatikus szűrés, Hetzner esetében: Külön kell kérni hogy aktiváljanak védelmet
Ár/érték arány: A kapott erőforráshoz mérvén kiemelkedő
+Extra: OVH VPS Esetében állítható hardveres tűzfal

Bevezetés: A Full Time Hosting egy Kanadai szolgáltató, de Európai mércéhez vannak szabva az árai ebből kifolyólag van már vps 4 euróért is és akár 16 euroért is. A Németországi szolgáltatásukat nem ajánlanám mivel azok a gépek a Hetzner termében vannak elhelyezkedve így a védelme elmarad az OVH által nyújtott szolgáltatásoktól. A "VPS Game" csomagú szervergépek esetében modernebb szervert használnak mint a "VDS Szerver" esetében ugyan is a VDS szerver már évek óta meg van nekik és azóta nem is cserélték le. Ez annyit takar magában hogy a modernebb szervergép esetében elérhető egy állandó tűzfal lehetőség is ami mindig minden esetben szűri a támadásokat (akkor is ha nincs bejövő) viszont nagy mértékkel korlátozza a bejövő és kimenő adatforgalmat. Ez nem azt jelenti hogy a VDS vagy egyel régebbi modell/modellek nincsenek védve csak annyit hogy ezeknél a tűzfal csak és kizárólag támadás esetében kapcsol át. A fizetést követően a VPS létrehozás maximum 24 órát vesz igénybe hogy ez miért nem automatizált és miért kell emberi kezekre várnunk akár több órán keresztül azt jó magam sem tudom.

Webadmin: Azt hogy a kezelőfelületük pontosan miből is íródik azt nem teljesen tudom, de úgy gondolom nem is túl releváns mivel elég sok funkcióval el van látva. A Főoldalon rögtön láthatjuk szolgáltatásaink listáját és az adott szolgáltatásnál való fogaskerékre való kattintással tudjuk elérni a szerverünk további lehetőségeit. A további részen elég sok információ elénk tárul többet között: A webadminban lévő hosztnév (az csak és kizárólag ide érvényes), a szerver státusza, a szerver lejárata, automatikus megújítás ki és bekapcsolása, melyik szervergépen van, mi a szerver ip címe, mekkora a háttértár, mekkora a másodlagos háttértár, mennyi ram van a szolgáltatásban, mennyi és milyen processzor van a szolgáltatásban. A weboldalt lejjebb görgetve több grafikonnal is találkozunk: Processzor kihasználtság akár éves szinten visszatekintve, lemez használat, memória használat, sávszélesség használat. Értelem szerűen lehetőségünk van szolgáltatásunkat leállítani,elindítani,újraindítani, rescue módba kapcsolni, linux esetében root jelszót váltani. Lehetőségünk van konzolt használni, átírni a szerver Reverse DNS címét, portokat kinyitni a Game tűzfalba és lezárni azokat, ha van FTP szerverünk akkor előre beírt adatokkal ütemezni tudunk szerver mentést az adott FTP tárhelyre, tudjuk állítani a boot opciót. Alapvetően eléggé szokszínű a kezelőfelület és elég sok mindenre lehetőséget kínál nekünk a szolgáltató. Természetesen itt is van support ticket rendszer ahol angolul lehet felvenni az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot és ha normális időben írunk akkor elég hamar válaszolni szoktak. Van még affiliates rendszer is ahol a megosztott linkünkel keresztül tudjuk meginvitálni barátainkat az oldalra és API lehetőség is elérhető.

Végszó: Amikor legelsőnek találkoztam a hosztingal akkor elég sok problémám adódott náluk, állandó packetloss és ping emelkedések, megmagyarázhatatlan anomáliák aztán ahogy teltek múltak a hónapok a szolgáltató rájött hogy jó néhány ember visszaél a szolgáltatásaival. Egyrészt visszaéltek a teszt VPS lehetőségével és így próbáltak hatást tenni a fizető ügyfelekre (ezt azóta orvosolták), másrészt az emberek olyan módon használták a VPN szervereiket hogy rengeteg IP cím állandó célpontá vált. Sok visszaélés volt ami miatt a bérlők szívták meg de 2020 januárjára már nagyon sokat korlátoztak és visszafogták a visszaélőket azóta nagyon, de nagyon ritka hogy ilyen gond lenne. A közösségi TeamSpeak szerverünk jelenleg is (2020.01.27-kén) itt helyezkedik el és remélhetőleg nem is fog változni.
Ha el tudsz tekinteni attól a ténytől hogy a szervereden 35-48-as ping átlag lesz (TeamSpeak szerver esetében semmit nem számít és rengeteg játékszerver esetében sem) akkor ez egy kiváló választás a számodra, a csomagok jó ár/érték arányt képviselnek, az árban benne van a védelem, a segítség és rengeteg extra opció lehetőség a webadminban. Egyszóval: Én midenképpen ajánlom mindenkinek!

Képek

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/1.png

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/2.png

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/3.png

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/4.png

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/5.png

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/6.png

https://bot.djalmasi.hu/alma/vps/fth/7.png

Megnevezés: FXHosting
Weboldal megnyitásaWeboldal megnyitása 
Elhelyezkedés: Magyarország
Sávszélesség: Csomag függő sebesség és limit (100/100-tól 1000/1000-ig)
Extra IP cím ára: 1000 Ft / (nem tartalmazza a ddos védelmet azaz ezt az IP-t ki lehet lőni...)
Fizetési módok: PayPal, Banki átutalás
Fő szolgáltató: ATW Internet Kft
Szolgáltatások: VPS, Webtárhely, SSL Tanusítvány, Szerver bérlés, cPanel viszonteladói csomagok,
Választható virtualizációs eljárások: KVM
Válaszható operációs rendszerek: Debian, CentOS, Ubuntu, Scientific, Suse, Fedora (Windows iso-t support jegyben kell igényelni)
Védelem: Prémium ATW Védelem (https://atw.hu/ddos-vedelem)
Ár/érték arány: Magas ár kis teljesítményű szerver esetében is - nagyon magas ár/érték arány

Bevezetés: Az FXHosting egy Magyar szolgáltató és Magyar árakhoz mérvén sajnos (véleményem szerint) nagyon magasak az árai nem beszélve arról hogy az árra még rájön a 27%-os adó. Ez tulajdonképpen nem az FXHosting hibája sőt azt sem tudom hogy valójában bárkinek a hibája lenne-e, de abban biztos vagyok hogy az ATW-nél nagyon drága a védelem. Őket inkább "prémium" szolgáltatókhoz sorolnám szóval ha valaki céltudatosan eldönti hogy nem számít neki most az ár csak kíváló védelmet kapjon nagyon alacsony pingel akkor ők lesznek azok akiket keres. Viszont az kissé szemet szúrt nekem hogy ha extra ip címet vásárolsz a szolgáltatáshoz azon nincs forgalom szűrés azaz ha veszel egy + ip címet azon gyakorlatilag támadni tudják a szerveredet. Az ügyfélszolgálat annak ellenére hogy mégis mennyibe kerülnek itt a VPS-ek eléggé hanyatló és instabil ez alatt azt értem hogy van mikor válaszolnak 12 óra alatt, de van amikor 4-5 nap múltán sem képesek válaszolni az ügyfélszolgálat jegyre. Több mint fél éve ígérik hogy új fajta VPS csomagokat fognak bevezetni amik elvileg már decemberben kész is lettek és erről teljes listát is kaptam árakkal/konfigurációkkal emailben, de a weboldalra azóta sem kerültek ki! Ezek alapvetően elhanyagolható dolgok lennének, de nézvén azt hogy mennyibe kerül itt egy szolgáltatás én elvárom/elvárnám azt hogy minden ha nem is tökéletes, de kimagasló legyen.

Webadmin: A webadminhoz nem szeretnék képeket és leírást fűzni mert egy olyan panel kooperáció látható amelyet sok másik hosztingnál is láthattok (WHMCS+Virtualizor) megtalálható benne minden alap és extra funkció amelyek alapból a virtualizorban is megtalálhatóak. A virtualizor egy remek panel vps kezelésre és itt is gond nélkül remekel.
WHMCS Demo: https://demo.whmcsadmintheme.com/cart.php?gid=1
VIRTUALIZOR Demo: http://demo.virtualizor.com/#act=listvs&

Végszó: Végszóként annyival tudnám lezárni hogy egy kiváló választás azoknak akiknek nem számít a pár ezer forint különbség és céltudatosan kimagasló védelmet szeretnének vásárolni szolgáltatásukhoz nem nézvén az árakat. A szervereik teljesítménye jóval alul marad a Full Time Hoszting szervereihez képest (ez természetesen betudható annak hogy azokban a szerverekben I7-ek vannak (4.0+GHz-ekkel) itt pedig öregebb alacsony órajelű xeon szerver processzorok szóval aki őket választja mindenképpen számoljon azzal hogy ha korábban volt már egy magasabb teljesítményű külföldi szolgáltatónál és tudja azt hogy a szolgáltatásai mennyit terhelnek akkor itt a választásnál minimum negyed vagy dupla annyi teljesítmény kötelezettséget nézzen! Szóval ha nekem volt egy KVM VPS-em 2 maggal napi maximum átlagba 1.00-1.25 load avarage-val úgy hogy ott magonkénti teljesítmény 4+GHz volt akkor itt 3 vagy 4 magnál fogja majdnem hogy csak elérni ugyan azt a teljesítményt.

Megnevezés: VPS4You
Weboldal megnyitásaWeboldal megnyitása (Kuponkód: DJALMASI2019 - duplázó) 
Elhelyezkedés: Magyarország
Sávszélesség: Korlátlan - 400/400 mbps (havi átlag adatforgalomnak 100 mbps alatt kell maradnia)
Extra IP cím ára: 500 ft /
Fizetési módok: PayPal, Banki átutalás (Forint és Euro alapú), Rózsaszín csekk
Fő szolgáltató: Deninet KFT
Szolgáltatások: VPS, Webtárhely, Játékszerver, SMS, Domain, Szerver bérlés
Választható virtualizációs eljárások: KVM
Válaszható operációs rendszerek: Debian, Ubuntu, FreeBSD, Ismeretlen Windows verzió (Csak 2500Ft-os vagy nagyobb csomagnál)
Egyéb sablonok: TeamSpeak, Sinusbot
Védelem: A weboldalon írtak szerint védve vannak a nagymértékű támadásokkal szemben (Személyes véleményem alapján ha valaki nagyon, de nagyon akarja sajnos át tudja vinni a tűzfalukat)
Ár/érték arány: A kapott erőforráshoz mérvén és hogy belföldön van kiemelkedő

Bevezetés: A VPS4You egy Magyar szolgáltató és a Magyar VPS árakhoz mérvén személy szerint alacsonynak mondanám az árait. Egy elég változatos szolgáltatóról beszélünk ugyan is nem csak VPS szerverekkel foglalkoznak, árulnak még játék szervereket, domaineket, webtárhelyet, szervergépet és sms szolgáltatást is. Személy szerint a webtárhely szolgáltatásukat nem ajánlanám annak ellenére hogy a hosztingot igen mivel egy elég gyenge, ingyenes és számomra használhatatlan panelt használnak (több hétig próbáltam megbarátkozni vele). Az ügyfélszolgálat segítőkész és törekszik arra hogy megoldja a személyes problémádat nem próbál meg semmi állszöveggel lerázni. A játék szerver szolgáltatásuk nem régiben indult el (2020.01.25) személyes tapasztalataim szerint igen csak jó szolgáltatás lesz a konkurenciához mérvén. A weboldal kinézete kissé régies nem mondanám hogy a mai modern felületeket képviseli, de ettől függetlenül funkcióját ellátja és természetesen hibátlanul működik.

Webadmin: A kissé régies kinézet iránti aggodalmunk azonnal elillan ahogy meglátjuk hogy a rendelt VPS szerverünk a fizetést követően kevesebb mint 2 perc alatt elkészül. A szolgáltatásaink listájánál tovább tudunk menni rögtön a fizetéshez, csomagváltáshoz, és a szerverünk kezeléséhez. A fizetési rendszer egyszerű, nagyszerű és rendkívűl gyors az egyenlegfeltöltés és feldolgozás majd meghosszabbítás gyakorlatilag 1-2 percet vesz igénybe és már hosszabbíthatjuk is meg a következő hónappal a szerverünket. A csomagváltás egy remek funkció, de sajnos technikai okok miatt a csomagot csak és kizárólag felfele lehet bővíteni! Abban az esetben ha a szerverünkön bármiféle telepítés, újratelepítés zajlik akkor folyamatonként látjuk a státusznál hogy jelenleg hol is tart a szerver. A hoszting paneljében túl sok lehetőségünk nincs állítani a szervert, tudjuk állítani a Reverse DNS címét és újratudjuk telepíteni a szervert... ezzel gyakorlatilag ki is fújt a webadmin. A további lehetőségeket egy másodlagos panelban tudjuk elérni (egyénileg módosított Proxmox panel) amihez kapunk elérést a webadminban, vagy akármikor tudunk új jelszót kérni. Ebbe a panelba belépve már kissé több minden látunk bár itt sem vagyunk ellátva túlságosan sok extra funkcióval inkább azt mondanám hogy a pár alap követelmény számomra megtalálható benne. Láthatjuk az alábbiakat: A szerverünk állapota, melyik gépen van, CPU és memória használat, meg tudjuk nyitni az online konzolt valamint újratudjuk indítani a VPS-t. Itt is találunk néhány grafikont ami az alábbiakat tartalmazza: Hálózati forgalom, memória használat, Lemez IO.

Végszó: Kissé régies kinézet, kissé hiányos extra (de nem kötelező) funkciókkal, mind ettől függetlenül egy remek választás lehet mindenkinek akik egy jó ár/érték arányú Magyar szolgáltatót keresnek. Külföldhöz képest a védelem visszalépés viszont ha belföldön nézzük akkor rengeteg konkurenciához képest sokkal, de sokkal jobb. Ha esetleges támadás beérkezik akkor érdemes dumpot csinálni és elküldeni a szolgáltatónak vagy szólni neki abban a pillanatban telefonon vagy FB-n amikor a támadás érkezik és akkor tudja javítani a tűzfal hiányát. Régóta fut már náluk egy VPS-em és a hónapok alatt nagyon, de nagyon ritkán fordult elő az hogy esetleges kiesés lett volna érzékelhető vagy hogy a szerver elérhetetlen lett volna. Futott innen egy barátom TeamSpeak szervere több hónapon keresztül (az én szerveremen) és őt például a hónapok alatt senki nem tudta kilőni szóval tényleg azt mondanám hogy azért erős erőforrás kell hogy kárt tudjanak tenni a szerveredbe.

Képek:

Server status
Official server license
Admin status
Szerver Admin u/p Szerver Admin u/p
IngyenGTA5 Offline
Bob Offline
Valcone Offline
v3nom Offline
djalmasi Offline
Szerver Admin h/p Szerver Admin h/p
Lucio Offline
LINCOLN Offline
Taki Offline
hurkasanyi Offline
Szerver Admin l/p Szerver Admin l/p
PALI Offline
! Brandon Johns//Ramszesz Offline
Ducktape Offline
CHRIS Offline
Csoki Offline
Chris Offline
coldy.™ Offline
Taki Offline
Szerver Admin v/p Szerver Admin v/p
@tj Online
#Makó ™ Online
beamer♿ Offline
.Jack Offline
Fő Moderátor Fő Moderátor
beamer♿ Offline
Moderátor 3 Moderátor 3
Exetamol_ 先輩 Offline
DrMexiko❤♰ Offline
Drake Offline
@ghost Offline
Moderátor 1 Moderátor 1
Greatzz Offline
Mark Offline
Áron Offline